Володимир Зеленський виступає в Раді / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 20 жовтня, виступає зі щорічним посланням до Верховної Ради.

Глава держави звернеться до парламенту із посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України під час сьогоднішнього пленарного засідання.

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що в посланні президента будуть окреслені основні положення стану зовнішньої та внутрішньої ситуації в Україні, а також будуть відповіді "на багато питань, які ставлять особливо останнім часом".

Відео дня

За інформацією ЗМІ, Зеленський у щорічному традиційному посланні до ВР закличе громадян дотримуватися заходів для захисту від COVID-19, говоритиме про "Кримську платформу" та стратегію розвитку економіки Донбасу, а також підніме питання розвитку Збройних сил.

Після виступу президента нардепи заслухають звіт глави МОЗ щодо ситуації з коронавірусом. Крім того, у Раді мають намір ухвалити постанову про протидію поширенню COVID-19. 

Послання Зеленського до Ради

Раніше речниця президента Юлія Мендель анонсувала, що 20 жовтня відбудеться послання президента до Верховної Ради, яке було заплановане на квітень, та через карантин його довелося перенести. 

Наразі нардепи на карантині, але було вирішено зібратися перед місцевими виборами один раз - 20 жовтня.