Дрони "клепають" просто на фронті / скріншот

Перші ударні роти БПЛА вже кришать ворога на фронті. Ці підрозділи, які почали створювати лиш цього року при механізованих бригадах ЗСУ, унікальні, бо подібних у жодній армії світу немає. Ці бійці працюють із дронами-камікадзе і просто з неба сиплють небесну кару на голови росіянам у найгарячіших точках фронту.

А рота "Рарок" 24-ої бригади короля Данила пішла ще далі й створила лабораторію ударних FPV-дронів просто на передовій. У секретній майстерні побувала кореспондентка ТСН.

Бійці ударних рот безпілотників озброєні лиш дронами, Starlink та авто, вони корегують вогонь артилерії, а також вони самі можуть знищувати ворогів за допомогою дронів-камікадзе.

Рота "Рарок" облаштувала цілу майстерню дронів просто на передовій. Це фактично лабораторія зброї майбутнього, тут хлопці складають маленькі дрони, які можуть знищити цілий танк ворога. 

В Україні такі лабораторії дронів створюються масово, але не кожна рота ударних БПЛА має свою. Тож ця майстерня роти "Рарок" чи не єдина на передовій, бо нові FPV-дрони здатні не лише бути очима в небі для нашої артилерії, а й самі нести боєприпас. Тут невпинно працює 3D-принтер, на якому друкується система скиду для безпілотника, завдяки якій боєприпас кріпиться на дрон. 

Український дрон "Довбуш"

Як раніше повідомлялося, на сході тестують новий український розвідувальний дрон "Довбуш Т10". Це багатофункціональний БПЛА, який можна модернізувати у розвідувальний чи ударний дрон. Такий апарат недоступний для ворожих сил електронної протидії та ППО.

Вас також можуть зацікавити новини: