Навігаційна система GLSDB виявилась вразливою для російського РЕБу / фото saab.com

Компанії Boeing, яка розробила Ground Launched Small Diameter Bomb (GLSDB), знадобляться "‎місяці"‎, щоб виправити недоліки цієї зброї, які, якщо вірити більш раннім повідомленням, зробили її малоефективною. Про це з посиланням на власне джерело пише Reuters.

Основна проблема криється в навігаційній системі GLSDB, яка виявилась вразливою для російського РЕБу. Цікаво, що раніше серед головних переваг GLSDB західні експерти називали "‎стійкість до ворожих засобів радіоелектронної боротьби". 

Інші проблеми з використанням Ground Launched Small Diameter Bomb були пов'язані з досить великою вимогливістю та загальною неопрацьованістю зброї. 

Відео дня

GLSDB – що це за система

Ground Launched Small Diameter Bomb розробили спеціалісти Boeing і Saab Group. Боєприпас являє собою модифіковано авіабомбу GBU-39, до якої додали ракетний двигун. Таким чином, з'явилася можливість запускати GLSDB з наземних ракетних комплексів. 

За даними з відкритих джерел, бомба має тридіапазонну головку самонаведення, яка поєднує інерційне наведення з використанням GPS, інфрачервоне та активне радарне самонаведення. 

GLSDB має дальність дії 150 км, також боєприпас може вражати цілі на дальності 70 км проти напрямку пострілу. Заявлена точність попадання – до 1 м. Більш детально ознайомитись з тим, що являє собою нова американська зброя ви можете в нашому матеріалі

Вас також можуть зацікавити новини: