Іранські дрони можуть задіяти у війні проти України / фото hdi_vfx.artstation.com

Війна нового покоління диктує свої умови. Методи Другої світової вже остаточно себе зжили й, схоже, це починає усвідомлювати навіть Росія. Розуміючи, що технологічний бій РФ програє в Україні по всіх фронтах, Кремль нібито уклав угоду з Іраном на поставку ударних безпілотників місцевого виробництва.

Як йдеться в сюжеті проекту FreeДом, за попередньою інформацією, замовлення РФ склало 46 одиниць.

Йдеться про дрони "Шахед 129" і "Шахед 191". Швидкість польоту - 150 кілометрів на годину. Заявлена дальність - близько 1,5 тисячі кілометрів. Роспропаганда вже встигла заявити, що в РФ буде кілька сотень подібних пташок. І вони нібито скоро будуть лузати як насіння HIMARS, які не дають їм спокою.

"Коли говорять про те, що Росія може отримати сотні подібного роду безпілотників, то я скажу так: сотень їх немає навіть в Ірану... І по суті це є дрібносерійного виробництва штучний безпілотник", - говорить військовий експерт Олександр Коваленко. 

Цікаво, що подібні до "Шахедів" дрони у росіян є, але запускати їх чомусь не поспішають. Йдеться про "Оріони", які практично не застосовуються в Україні, тому що вони досить просто збиваються нашими засобами ППО, а також розрахунками ПЗРК. 

"Якщо ми говоримо про іранські БПЛА, то вони точно так само будуть схильні до подібного роду знищення", - наголосив військовий експерт.

Раніше військові експерти говорили, що якщо РФ отримає іранські дрони, перелому в ході війни не відбудеться.  Адже й ЗСУ вже мають досвід боротьби проти безпілотників, поширену систему радіоелектронної боротьби і на додаток цілу армію дронів. Чого тільки вартий турецький "Байрактар". Крім цього, США передали Україні дрони-камікадзе Switchblade.  Незважаючи на невеликі розміри, вони несуть на собі боєголовки, здатні знищувати бронетехніку і живу силу противника. І вони за характеристиками теж перевершують деякі іранські дрони.

Вас також можуть зацікавити новини: