Чи може РФ застосувати оперативно-тактичний комплекс "Іскандер" щодо українських сил? / фото Міноборони РФ

У військового експерта Олега Жданова запитали, чи може Росія використовувати свої "Іскандери" щодо українського наступального угруповання. У своєму YouTube-каналі він відповів, що "Іскандери" в окупантів ще залишилися.

"Іскандер" летить на 480 км, зона суцільного руйнування у нього десь в радіусі 500 м. Ці ракети ефективні, коли йде груповий ракетний удар по скупченню військ, чого у нас практично не спостерігається, ми розосереджуємо війська", - говорить Жданов.

Військовий експерт пояснив, що ефективність удару "Іскандерів" по українських військах дуже низька. Якби вона була високою, то цих ударів завдавали б по всій лінії фронту.

За його словами, Росія застосовує в основному "Іскандери" по енергетичній інфраструктурі, по водоканалах, по ТЕЦ, там ці ракети можуть принести якийсь ефект.

"А по військах — це трошки не те призначення", - підсумував він.

Що таке "Іскандер", характеристики

"Іскандер" - це оперативно-тактичні комплекси, які армія РФ активно використовує проти України. "Іскандери" можуть використовувати два типи ракет: балістичні 9М723 або її модифікацію 9М729, а також крилату - Р-500.

31 грудня 2022 року Росія завдала ракетного удару по Чернігівській області. За попередньою інформацією, це була балістична ракета "Іскандер".

Вас також можуть зацікавити новини: