"Іскандери" над Києвом: експерт пояснив, у чому полягає головна небезпека цих ракет

Вони мають дуже короткий час підльоту до цілей, пояснює він.

Росія частіше стала застосовувати балістичні ракети "Іскандер" для ударів по території України, зокрема по Києву. Ці ракети долітають до цілі за лічені хвилини, та системи Patriot й інші засоби ППО здатні їх ефективно знищувати.

Проте, зазначив в інтерв'ю "Обозревателю" військовий експерт військовий експерт Олексій Мельник, під час збиття "Іскандерів" траєкторію падіння уламків ракет прорахувати неможливо, особливо у щільно населених містах.

За його словами, особлива небезпека ракет "Іскандер" полягає в тому, що вони мають дуже короткий час підльоту до цілей, тобто на реагування на їхню загрозу часу критично мало.

Та, продовжив Мельник, ситуация з ППО України покращилася, принаймні в Києві, адже працюють нові системи Patriot й, можливо, інші системи західного виробництва, які збивають балістичні ракети. 

"Збиття ракет над густонаселеним пунктом – це завжди трагедія, адже ніхто не може передбачити, куди потраплять уламки ракет", - зазначив він.

Проте, на жаль, на сьогодні наша країна через дефіцит озброєння не може вдатися до наефективнішого способу протидії запускам балістичних ракет "Іскандер" - знищення пускових позицій, аеродромів, літаків-носіїв.

Росія атакує Київ "Іскандерами"

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вранці 29 травня повідомив, що окупанти запустили по Україні 11 ракет "Іскандер-М" і "Іскандер-К". Всі цілі вдалося збити нашим військовим. 

1 червня росіяни вночі вдарили по Києву, випустивши в напрямку столиці 10 ракет "Іскандер". Хоча всі цілі були знищені українською ППО, на жаль, без жертв не минулося: загинули троє людей - мати, її дитина та ще одна жінка. 

Вас також можуть зацікавити новини: