Україна отримає нове озброєння / Скріншот

Нова зброя їде в Україну, її подарував президент Литви Гітанас Науседа, який приїхав до Києва 28 липня.

Як йдеться у сюжеті проекту FreeДом, йдеться про амуніцію та 10 бронемашин, а також про антидронові системи.

Литва передасть Україні бронетранспортери М113, це БТР американського виробництва, а також бронемашини М577, тобто дещо покращеної версії М113.  6 років тому Литва закупила цю зброю в Німеччині, але зараз охоче відправляє свої покупки воювати проти Путіна.

Інша справа з антидронами, це виключно литовська розробка. Ловець дронів дуже потрібен українським військовим в зоні бойових дій. Це військова допомога від Литви зовсім не перша. Офіційний Вільнюс допомагав Києву зброєю з перших днів війни. Перші "Стінгери" Україна отримала саме від Литви. Також протягом останніх п'яти місяців Литва відправляла в Україну системи мінометного вогню, протитанкову і зенітну зброю. Але саме останній візит литовського президента до Києва дуже обурив Путіна. 28 липня його армія немов сказилася і за один тільки ранок випустила по Україні понад 20 ракет.

Раніше УНІАН повідомляв, що німецькі самохідні зенітні установки Gepard вже перебувають на українській землі. Всупереч прогнозам скептиків, Німеччина все ж почала поставляти Україні важке озброєння.

Вас також можуть зацікавити новини: