Петро Черник припустив, як можуть використовувати винищувачі F-16 в Україні / фото US Air Force

Винищувачі F-16 необхідні Україні не тільки для ведення бойових дій. Вони можуть використовуватися і для протидії засобам нападу на цивільних, які застосовує противник.  

"На мій погляд, перша ескадрилья працюватиме як літальний зенітно-ракетний комплекс. Передусім полювання на крилаті ракети, можливо, балістику, навіть "Шахеди", – зазначив в ефірі "24 каналу" військовий експерт Петро Черник

Велику роль відіграє не тільки сам літак, але і зброя, яку він може використовувати. F-16 може застосовувати 105 показників зброї: у тому числі авіаційні й касетні бомби, а також далекобійні ракети.

Відео дня

"Маю загострити: авіація потрібна критично. Вінстон Черчилль – люблю цитувати цього поважного пана – свого часу стверджував, що авіація – це кавалерія сучасності. Направду нічого не змінилось", – додав Петро Черник. 

F-16 для України: останні новини

Винищувачі F-16 вже можна було б розмістити на українській території. Таку думку висловив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Він нагадав, що вони вже злітали з українських аеродромів

Нещодавно у Нідерландах також оголосили, що нададуть Україні ще шість одиниць F-16. Таким чином тільки від цієї країни ми отримаємо 24 таких літаки.

Тим часом за кордоном активно триває підготовка українських пілотів, які керуватимуть літаками F-16. На тлі проблем з ухваленням фінансування для підтримки України у США запевнили, що в Національної гвардії все ще достатньо коштів, щоб завершити навчання льотчиків. 

Вас також можуть зацікавити новини: