Пісторіус прокоментував новий пакет допомоги Україні та передачу ракет Taurus / фото УНІАН

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час спільного брифінгу з міністром оборони України Рустемом Умєровим.розповів деталі про новий пакет допомоги, який Німеччина передає Україні. 

Зокрема, Пісторіус зазначив, що до нового пакету допомоги для України увійдуть, чотири системи IRIS-T, протитанкові міни, 20 тисяч снарядів 155-мм калібру. 

За його словами, це вже п'ятий такий пакет допомоги в цьому році . При цьому він висловив сподівання, що це допоможе у війні з агресором.

Відео дня

Крім того, міністр оборони Німеччини додав, що в 2024 році Україні загалом буде надано 140 тисяч 155-мм снарядів.

водночас, на запитання чи постачатиме Німеччина україні ракети Taurus, Пісторіус відповів : "Немає нової інформації щодо Taurus".

При цьому міністр оборони України Рустем Умєров додав, що йде робота над цим питанням. "По питанню Taurus  я підтримую свого колегу. Ми працюємо, поки рішення немає",- сказав він.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що Німеччина виділила  для України новий потужний пакет підтримки на суму в мільярд триста мільйонів євро.

"І серед іншого, в цьому пакеті – посилення нашої ППО, а саме – виробництво нових систем IRIS-T й ракети для ППО. Завдяки цьому наші міста, тисячі життів наших людей будуть урятовані від російського терору. Дуже важливо, що в цьому пакеті також і потрібна нам артилерія – справді дуже серйозний пакет", - зазначив Зеленський. Він наголосив, що Німеччина серед лідерів, які допомагають оборонятися від Росії. 

Президент України зазначив, що з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом обговорив ситуацію на полі бою, а також співпрацю, зокрема, у спільному виробництві озброєнь.

Допомога Україні від Німеччини

Як повідомляв УНІАН, в листопаді посол Німеччини в Україні Мартін Єгер анонсував, що Німеччина поставить ЗСУ до кінця року ще дві системи протиповітряної оборони IRIS-T

Раніше Пісторіус заявив, що питання передачі крилатих ракет Taurus Україні не є невідкладним, оскільки ці ракети "не змінять правила гри" у війні РФ проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: