Головними цілями стали командні пункти ХАМАС / скріншот

Під час нічних ударів 9 жовтня по сектору Гази було уражено понад 500 цілей, повідомляє Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Як пише The Times of Israel, головними цілями стали командні пункти терористичного угруповання ХАМАС, будівлі командирів, бойовиків і рядових солдатів.

Зокрема, серед цілей перераховуються вісім бойових кімнат бойовиків ХАМАС та Палестинського ісламського джихаду, три тунелі в районі Бейт Ханун, кілька висотних веж, а також мечеть, де, як повідомляється, були бази терористів.

Зазначається, що авіація Ізраїлю продовжує завдавати ударів по сектору Гази, щоб "знищити можливості терористичної групи ХАМАС".

Удари ЦАХАЛ по сектору Гази - подробиці

У повідомленні Армії оборони Ізраїлю вказується, що вночі був атакований командний центр, який належить Махмаду Каште, старшому офіцеру військово-морських сил терористичної організації ХАМАС.

"ЦАХАЛ також атакував оперативний об'єкт ХАМАС, розташований у мечеті в місті Джабалія. Крім того, були атаковані розвідувальний актив і додатковий актив, який використовувався для управління терором терористичною інфраструктурою ХАМАС", - йдеться у повідомленні.

Нічна атака цілей у секторі Гази - відео

ЦАХАЛ опублікував відео нічних ударів по цілях у секторі Гази:

Напад ХАМАС на Ізраїль - актуальне

Як писав УНІАН, 8 жовтня після нападу ХАМАС військово-політичний кабінет Ізраїлю підтримав офіційне оголошення війни.

Зазначається, що Генеральний штаб армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) ввів у дію "пункт 40 Алеф", який надає повну свободу дій військовим, залишаючи необхідність армії доповідати політичному керівництву країни. Цей пункт не вводили в країні з 1973 року.

Вас також можуть зацікавити новини: