Ракетний комплекс "Точка У" / скріншот відео

Найпотужнішою зброєю, яку сьогодні мають Збройні сили України, є "Точка У". Вона славиться  своєю могутністю, може вражати цілі на далекій відстані.

Про це в інтерв'ю сайту ТСН розповіли бойові командири на псевдо "Динамо" та "Клєвєр", які роблять "бавовну" на різних ділянках фронту в Україні.

За словами військових, цей комплекс може "дотягнутися" до ворога на відстань до 120 км.

Відео дня

"Ми не працюємо по малогабаритних цілях або по цілях, які можуть бути уражені артилерією та безпілотниками. Багато хто списав з рахунків "Точку У". Так це не сучасна зброя, але це ефективна зброя.  Саме "Точка У" забезпечує руйнування логістичних мереж противника. Коли під укіс йдуть кілька складів за день або за тиждень. На фронті це відображається одразу", - коментують "Динамо" та "Клєвєр".

Вони уточнили, що ця ракета є балістичною та летить по траєкторії з можливістю управління.

"Якщо метеоумови зносять з траєкторії, вона за допомогою своїх рулів польоту керується, повертається на свою траєкторію і за рахунок цього ракета може точно влучити в ціль. Недаремно цю зброю називають точкою. Влучає дійсно в точку!", - кажуть військові.

Мінімальна дальність польоту - 20 км, цю відстань ракета летить 55 секунд. Максимальну в 120 км пролітає за 4 хвилини 24 секунди.

Бійці також розповіли, що російським окупантам не вдалося знищити українські позиції "Точки У" 24 лютого, оскільки місце дислокації було змінено заздалегідь.

"Склади боєприпасів, паливно-мастильні склади, злітні слуги - все це робота "Точки У". На свій страх і ризик наближаємося якомога ближче до противника і все одно дотягуємося", - кажуть ракетники про свою роботу.

Раніше військовий експерт Олег Жданов розповів, які види озброєння потрібні Україні, щоб змінити хід війни та вибити окупантів.