Протитанковий комплекс NLAW / фото Генеральний штаб ЗСУ

Російська Федерація всіляко намагається зірвати поставки зброї в Україну, використовуючи при цьому пропаганду, агентуру і підкуп. 

Як йдеться в сюжеті проекту FreeДом, з квітня в іноземних ЗМІ було велике вкидання інформації про те, що Україна нібито продає західну зброю іншим країнам. Але всі ці публікації, як не дивно, мають російський слід. Наприклад, публікації в британській газеті The Independent, яка в 2010 році була викуплена колишнім розвідником КДБ, російським підприємцем Олександром Лебедєвим. Йдеться про потужну інформаційну кампанію, до якої включають і окремі ЗМІ.  Примітно, що жодних аргументів в подібних статтях не наводиться, тільки думки окремих експертів.

Факт теракту у Вінниці, який росіяни скоїли 14 липня, Російська Федерація теж використала з метою вплинути на призупинення озброєння України західними партнерами.

Також проросійські наративи транслює американський сенатор Ренд Пол, який єдиний зі ста осіб Сенату не підтримав ленд-ліз для України.

Але все ж як би не намагалися в РФ очорнити нашу країну, ці фейки в Україні повністю спростовують одразу декількома способами.

"Що вивезуть артилерійську установку "Цезар" або "Краба" 40-тонного. Ми що, ідіоти - замість того, щоб воювати, будемо вивозити на базар?" - відреагував на російські фейки міністр оборони України Олексій Резніков. 

Крім того, озброєння, яке Україна отримує від Заходу, - сучасне, воно має GPS-трекери, за якими іноземні партнери можуть дуже легко відстежити його місце розташування. Більш того, за словами міністра оборони Олексія Резнікова, деякі іноземні партнери вже приїжджали в Україну для контролю і моніторингу західної зброї.

Раніше повідомлялося, що Україна очікує оперативно отримати від Європолу факти і докази торгівлі зброєю і військовими товарами на чорному ринку, нібито зафіксовані установою правопорядку ЄС. 

Вас також можуть зацікавити новини: