Іран та РФ планують побудувати новий завод з виробництва дронів / фото ua.depositphotos.com

Іран та Російська Федерація продовжують вести таємні переговори про співпрацю в виробництві безпілотників, які Москва активно використовує у війні з Україною

За даними The Wall Street Journal, на початку січня іранська делегація високого рівня відвідала РФ для того, щоб узгодити будівництво нового заводу для виробництва БПЛА. 

В рамках поїздки іранські чиновники проінспектували місце будівництва майбутнього об'єкта в місті Єлабуга (Республіка Татарстан). Журналісти з'ясували, що сторони розраховують виробити на новому заводі не менше 6 тисяч безпілотників. 

Відео дня

Також повідомляється, що Москва і Тегеран зосереджені на розробці швидшої моделі БПЛА для обходу української системи ППО. 

У Росії закінчуються іранські безпілотники

Раніше експерти заявили, що Росія вже витратила 193 іранських дронів-камікадзе Shahed-131/136 з отриманої від Ірану другої партії у 250 штук.

При цьому в Американському інституті вивчення війни (ISW) кажуть, російські окупанти можуть використовувати проти України всі безпілотники, які Іран пообіцяв їм передати, до травня цього року.

Йдеться про партію в 1750 БПЛА. Аналітики вважають, що це можливо, якщо РФ не зменшить темпи й буде використовувати їх з тією ж швидкістю, що і в період з вересня до грудня 2022 року. 

Вас також можуть зацікавити новини: