Партизани дізналися важливу інформацію про виробництво Х-32 в Росії / колаж УНІАН з фото REUTERS і скріншоту

У РФ Дубненському машинобудівному заводу (розташований у Московській області) збільшили річний план виробництва крилатих ракет Х-32, попри те, що підприємство вже провалювало держзамовлення.

Очільник департаменту ворожого оборонно-промислового комплексу Андрій Перегудов зажадав від директора заводу збільшити обсяги виробництва ракет такого типу, повідомив партизанський рух "Атеш", посилаючись на відомості, які вдалося добути їхньому агенту.

"На 2024 рік планують виробити 224 ракети. За нашою інформацією, вони вже вибиваються з графіка, як це було в минулі роки", - наголошується в повідомленні.

Відео дня

В "Атеш" додали, що їхній агент із Дубненського машинобудівного заводу зумів дістати секретні документи, у яких йдеться про обсяги виробництва в Росії ракет Х-32. Завдяки документам стало відомо, що підприємство не виконало план із виробництва цієї зброї на 2022 рік.

Важливі новини сьогодні щодо війни - це варто прочитати

Наприкінці грудня 2023 року партизани "Атеш" повідомили, що Дубненський машинобудівний завод не виконав річне держзамовлення на виробництво ракет Х-32 - підприємство до 10 листопада мало виготовити 80 одиниць такого озброєння, а фактично зробило лише 61 одиницю.

Варто зазначити, що росіяни активно застосовують ракети проти українців під час повномасштабної війни. Українська протиповітряна оборона станом на 19 березня вже ліквідувала 1 922 крилаті ракети окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: