Російські пропагандисти розхвалили свій комплекс "Прометей" / скріншот

На тлі того, що триває повномасштабна війна в Україні, російський зенітний ракетний комплекс С-500 "Прометей" нібито продемонстрував свою здатність "знищувати гіперзвукові цілі".

Про це з посиланням на російські пропагандистські ЗМІ повідомляє Army Recognition. Відповідні випробування провели 22 лютого 2024 року. Якщо вірити представленим даним, "Прометей" успішно знищив балістичну ракету Р-29РМУ2 "Синева", запущену атомним підводним човном стратегічного призначення К-114 "Тула" з моря Лаптєвих. Ракету перехопили над полігоном Чижа.

За російськими даними, під час випробувань С-500 "підтвердив усі очікувані льотно-технічні характеристики та свою готовність протистояти як нинішнім, так і майбутнім повітряним загрозам".

Відео дня

"Успішне перехоплення ракети "Синева" - аналога гіперзвукових цілей - наголошує на потенціалі "Прометея" в плані значного посилення можливостей ППО", - стверджують автори.

Що треба знати про російський ЗРК С-500 - сьогодні це варто прочитати

Зенітний ракетний комплекс великої і середньої дальності С-500 було розроблено концерном "Алмаз-Антей". Його позиціюють як "ЗРК нового покоління". Передбачається, що комплекс здатен вражати цілі на відстані до 600 км.

В основі концепції зброї знаходиться принцип роздільного вирішення завдань знищення балістичних та аеродинамічних цілей. Про початок виробництва систем С-500 "Прометей" повідомлялось у 2019 році. Восени 2021 року перші С-500 почали надходити до збройних сил РФ.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Україна могла модернізувати старі радянські системи ЗРК С-200 та збільшити їхню дальність. Саме за допомогою такої ракети, ймовірно, знищили російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Вас також можуть зацікавити новини: