Україна чекає рішення Берліна щодо ракет Taurus: експерт пояснив, чого боїться Німеччина

Густав Грессель зазначив, що німецькому уряду необхідно розглянути заміну Taurus.

Берлін не передає Україні крилаті ракети Taurus через свої страхи. Німеччина боїться не тільки виснаження своїх запасів, але і потрапляння технології в руки росіян.

"Старші покоління Taurus можна передати Україні і таким чином випробувати. Грунтуючись на українському досвіді, в ракетах можна поліпшити ШІ-націлювання і заходи протидії, щоб успішніше проривати російську ППО", – зазначив старший науковий співробітник з питань політики Європейської Ради з міжнародних відносин (ECFR) Густав Грессель в коментарі для ZN.UA.

За його словами, Берліну необхідні раціональні дебати з питання поставок цих ракет, розгляду заміни та узгодження своїх засобів захисту і стримування з вимогами щодо підтримки України.

Ракети Taurus для України - останні новини

Після ракетних ударів Росії по українських містах 29 грудня 2023 року і 2 січня 2024 року надійшли вимоги про постачання Києву німецьких крилатих ракет Taurus. Таке рішення дозволило б українській армії бити по складах зброї і лініях постачання на території РФ.

У Німеччині ж заявили, що Україні не варто плекати надій на швидкі поставки далекобійних ракет Taurus, тому що Берлін не готовий змінювати свою позицію.

Вас також можуть зацікавити новини: