Першу фотографію одного зі 152-мм боєприпасів показала парамедик Юлія Паєвська ("Тайра") / фото facebook.com/julia.paevska

В Україні розпочалося серійне виробництво вітчизняних боєприпасів. Йдеться про дуже дефіцитні калібри, серед них і 152 міліметри. Снаряди українського виробництва виготовляють за технологіями НАТО, потужності розташовані як в Україні, так і в країнах-партнерках.

Як йдеться в сюжеті ТСН, боєприпаси уже успішно пройшли випробування. І в Міноборони сподіваються забезпечити ними українську артилерію. Натепер боєприпаси переважно постачають з-за кордону, але запаси снарядів 152-го калібру вичерпуються і там.

Речниця "Укроборонпрому" Наталія Сад відповіла на запитання, коли ж ці снаряди калібром 152 мм нарешті "полетять" у позиції російських окупантів. За її словами, першу партію вже передали на фронт на найгарячіший напрямок - Бахмутський. 

"Укроборонпром" налагодив серійне виробництво боєприпасів радянського калібру 152 й 122 міліметри. Це - знакова подія", - каже Сад й додає, що це сталося уперше за 30 років. Нашій артилерії цього дуже не вистачало.

Крім того, вдалося налагодити виробництво мін. В "Укроборонпромі" працюють над збільшенням обсягів виробництва як мін, так і боєприпасів. 

Українські боєприпаси калібру 152 мм: що про них відомо

Раніше "Укроборонпром" повідомляв, що виробляє боєприпаси калібру 122 та 152 міліметрів, а також міни калібру 120-мм. Вони пройшли успішні випробування та виготовляються за технологією НАТО.

Ці боєприпаси мають зменшити залежність української артилерії від постачань з-за кордону, де теж вичерпуються запаси озброєння.