Британія оголосила про передачу Україні танків / фото army.mod.uk

Велика Британія передасть Україні один з найбільших пакетів військової допомоги. Британський міністр оборони Бен Воллес зазначив, що Лондон готує для ЗСУ ескадрон танків Challenger 2.

"Сьогоднішній пакет є "важливим збільшенням можливостей України". Це означає, що вони можуть перейти від існування до вигнання російських військ з української землі", - цитує главу оборонного відомства Британії видання The Guardian.

У новий пакет військової допомоги від Лондона увійде:

  • ескадрон танків Challenger 2 разом з броньованими евакуаційними та ремонтними машинами;
  • гармати AS90;
  • 100 тисяч артилерійських снарядів;
  • 100 вдосконалених ракет;
  • БпЛА;
  • 100 одиниць бронетехніки, включаючи БТР "Бульдог";
  • запчастини для танків та броньованих машин.

За словами Уоллеса, Лондон вважає, що Москва знову піде в наступ в Україні, тому союзники повинні прискорити колективні зусилля. Крім того, Міноборони Великобританії показало танки, які вони відправлять в Україну.

Варто відзначити, що Великобританія стала першою країною Європи, яка надасть танки для ЗСУ.

Позиція Великої Британії щодо війни в Україні - що відомо

Лондон з перших днів повномасштабної війни в Україні надавав Києву підтримку. 14 січня прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак і президент Володимир Зеленський провели телефонну розмову, в ході якої стало відомо, що британський уряд готується посилити підтримку України, "в тому числі шляхом надання танків Challenger 2 і додаткових артилерійських систем".

Своєю чергою Зеленський подякував політику за потужну підтримку з боку Великобританії.

Танки Challenger 2 - що відомо

Такі бойові машини знаходяться на озброєнні армії Великобританії з 1994 року. Танк озброєний 120-мм нарізною гарматою і 7,62-мм ланцюговою гарматою. Виробництво цієї моделі танків згорнули у 2009 році через відсутність оборонного замовлення з боку уряду Великобританії.

Вас також можуть зацікавити новини: