У росіян на фронті виникла нова гостра проблема - британська розвідка

Окупанти швидко втрачають дефіцитні види військової техніки, яку буде важко замінити.

Російська армія потерпає від нестачі засобів артилерійської радіорозвідки, що призводить до високих втрат. Про це повідомляє Міноборони Великобританії з посиланням на дані розвідки.

"Живучість російських сухопутних військ залежить від ефективного виявлення української артилерії і нанесення ударів по ній, часто власною артилерією. Ключовим компонентом цього підходу є протибатарейні радари, які дають змогу командирам швидко визначати місцезнаходження вогневих рубежів противника", – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що агресор страждає від наростаючої нестачі контрбатарейних РЛС, особливо сучасних "Зоопарк-1М". Британці вважають, що в даний час у росіян на фронті залишається лише невелика частина від тієї кількості контрбатарейних РЛС, які вони мали на початку вторгнення.

Британська розвідка нагадує, що нещодавно звільнений командувач 58-ї загальновійськової армії РФ генерал-майор Іван Попов теж скаржився на проблему нестачі протибатарейних засобів розвідки.

"На кадрах з відкритих джерел видно, як на початку липня 2023 року поруч з районом 58-ї загальновійськової армії РФ був знищений ще один "Зоопарк". Пріоритет, який Попов, ймовірно, віддавав цій проблемі, підкреслює збереження центральної ролі артилерії у війні", – повідомляють британці.

Знищення російської артилерії на фронті

Протягом останніх двох з гаком місяців у зведеннях Генштабу ЗСУ про російські фронтові втрати значно зросли показники знищення російської артилерії. В окремі дні українській армії вдається знищувати по 30-40 ворожих гармат. Наприклад, тільки за вчорашній день було знищено 23 одиниці.

Експерти відзначають, що обрана Генштабом України стратегія на виснаження російської артилерії, схоже, працює. Росія вже втратила колишню перевагу в артилерії, і скоро нинішній паритет, ймовірно, перейде в перевагу вже української артилерії.

Вас також можуть зацікавити новини: