Дрони наразі дуже важливі на українському фронті / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Виробник БПЛА "Довбуш" Володимир Яценко повідомив, що вже запустили промислове виробництво українських безпілотників. В ефірі 1+1 він відповів, настільки наразі дрони важливі на фронті.

"Відсутність дронів на полі бою - це прямо пропорційно втратам наших бійців. Без БПЛА просто неможливо вести бойові дії... Постійне виявлення штурмових груп противника - це винятково використання дронів", - наголосив Яценко.

Він каже, що, на відміну від ворога, в Україні виробники дронів отримують оперативно зворотний зв'язок від бійців, які їх застосовують. І після цього ледь не в режимі онлайн все оперативно виправляється.

Також виробник БПЛА робить ставку на виробництво дронів як на сучасний засіб ведення війни, який після завершення повномасштабного вторгнення РФ будуть купувати в України.

Крім того, "Байрактари", за словами Яценка, відіграли свою роль на початку великої війни, але наразі потрібні менші, потужніші та сучасніші дрони.

Що відомо про український дрон "Довбуш"

На сході тестують новий український розвідувальний дрон "Довбуш Т10". Це багатофункціональний БПЛА, який можна модернізувати у розвідувальний чи ударний дрон.

Завдяки новітньому програмному забезпеченню і спецобладнанню український дрон недоступний для ворожих сил електронної протидії та ППО.

Вас також можуть зацікавити новини: