Назарбаєв також наголосив на важливості поетапного переходу на латинську графіку / фото УНІАН

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв розпорядився перевести діяльність парламенту й уряду виключно на казахську мову.

Про це Назарбаєв заявив на зустрічі з міністром інформації та комунікацій Дауреном Абаєвим, повідомляється на офіційному сайті президента Казахстану.

Зокрема, президент Казахстану підкреслив важливість прийняття заходів по підвищенню статусу державної мови.

Відео дня

Читайте такожУ Казахстані затвердили нову редакцію алфавіту на латиниці
"Процес переходу на латиницю є історично важливим для нашого народу. Разом із тим, необхідно продовжити роботу щодо підвищення статусу казахської мови. Діяльність парламенту й уряду має здійснюватися державною мовою. У той же час не можна обмежувати права громадян у цьому питанні. Для цього є можливості синхронного перекладу", - сказав Назарбаєв.

Президент Казахстану, наголосивши на важливості поетапного переходу на латинську графіку, доручив ретельно вивчити питання вдосконалення методів навчання казахської мови.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2017 року президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв підписав указ про переведення алфавіту казахської мови з кирилиці на латиницю. Згідно з указом, який був опублікований у п'ятницю, 27 жовтня, на сайті президента, повністю цей процес має завершитися до 2025 року.