Джеймс Мэттис / REUTERS

Директор Центрального розвідувального управління США Майк Помпео не вбачає нічого нового в заявах російського президента Володимира Путіна про “чудотворні“ ракетно-ядерні озброєння, якими володіє Росія.

ЦРУ і Міністерство оборони уважно стежать за тим, що робить Росія, інформація США про російську ядерну зброю і ракети досить точні, заявив Помпео у недільному інтерв'ю Fox News, передає Радіо Свобода.

Читайте такожРосія намагалася втрутитися у вибори: глава ЦРУ звинуватив Путіна у брехні

Відео дня

За його словами, американські спецслужби та армія роблять все, щоб захистити американців від тих загроз, про які говорив Путін.

Трохи раніше оцінку заявам президента Росії, які містилися у посланні Федеральним зборам, дав шеф Пентагону Джим Маттіс. Він також зауважив, що декларації російського президента його “розчарували, але не здивували“. За його словами, “нічого нового про російське озброєння він з промови Путіна не виніс“. Російська влада може витрачати скільки завгодно грошей на гонку озброєнь з самими собою на шкоду своєму народові. Підхід це не змінює, сказав міністр.

Говорячи про згадані Путіним ракетах, які в змозі пробити американську ПРО, Маттіс вказав, що протиракетний щит США покликаний захистити країну від Ірану і Північної Кореї, а не від Росії.

Крім того, в розмові з журналістами по дорозі на Близький Схід глава Пентагону застеріг Сирію від нових хімічних атак, зазначивши, що подібні кроки були б “вельми нерозумними“.