Ілюстрація / REUTERS

Російська Федерація заблокувала засідання Ради безпеки ООН щодо дотримання прав людини в Сирії.

Заступник посла Росії в ООН Геннадій Кузьмін заявив, що Москва не бачить підстав для проведення цього засідання, оскільки права людини – не предмет порядку денного Ради безпеки, повідомляє "Радіо Свобода".

«Для цього в Женеві працює Рада з прав людини», – сказав російський дипломат.

Відео дня

Росію підтримали Китай та непостійні члени Ради безпеки, Казахстан і Болівія.

Засідання намагалися ініціювати Франція і шість інших членів Ради безпеки: Велика Британія, США, Швеція, Польща, Кувейт і Перу.

Читайте такожЕрдоган не виключив ймовірність проведення нових операцій в Сирії та Іраку

Упродовж останніх тижнів сирійські урядові війська провели велику наступальну операцію в передмісті Дамаска, Східній Гуті, яка перебувала під контролем озброєної опозиції з 2012 року. За даними сирійського Центру моніторингу порушень прав людини, війська президента Башара Асада нині контролюють понад 80% цієї території.

Західні уряди та ООН закликали уряд Сирії і його союзників, включно з Росією, припинити наступ, жертвами якого стали понад 1 тис. мирних жителів, у тому числі 215 дітей.

За оцінками ООН, у Східній Гуті зруйновано понад 70% будівель. Місто зазнало гуманітарної кризи. Колони вантажівок із медикаментами і продуктами кілька разів розверталися на кордоні анклаву через активні бої.