REUTERS

Рішення про вислання американських дипломатів із місій у Москві та Єкатеринбурзі демонструє, що Росія не зацікавлена в діалозі зі США. Про це на брифінгу у Вашингтоні 29 березня заявила офіційний представник Державного департаменту Гізер Ноєрт. Запис брифінгу розміщено на YouTube-каналі Donald Trump speeches & ргеѕѕ conference.

Читайте такожУ Держдепі порівняли спроби РФ заперечувати причетність до отруєння Скрипаля із невизнанням окупації Криму

"Для російської відповіді немає пояснення. Наші дії були цілком продиктовані нападом на Сполучене Королівство, на британського підданого і його дочку. Нагадаю, це перший випадок застосування нервово-паралітичного агента "Новачок" у мирний час, на території нашого союзника", - сказала Ноєрт.

Відео дня

На її думку, 28 країн - партнерів Великобританії ухвалили виправдане рішення про вислання 153 "російських шпигунів" із дипмісій.

"Як я розумію, Росія планує вжити відповідних дій проти 28 країн, які висловили солідарність із Великобританією. Це продовження шляху самоізоляції, розпочатого запереченням причетності до хімічної атаки. Ми вивчаємо деталі вжитих Росією заходів і залишаємо за собою право на відповідь", – зазначила Ноєрт.