Ресторан Zizzi, який відвідували Скрипали незадовго до отруєння / REUTERS

Британські слідчі перевіряють причетність громадянина Росії до отруєння колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки.

Джерело в Британському уряді розповіло Daily Mail, що громадянин Росії летів на одному літаку з Юлією Скрипаль з Москви в Лондон. Літак приземлився в аеропорту Хітроу 3 березня, за день до отруєння Скрипалів. Джерело розповіло, що чоловік відлетів назад у Москву через кілька годин перебування в Британії.

Як повідомляє видання, чоловіка ідентифікували, як "особу, яка представляє інтерес" для спецслужб. Джерело також відзначило, що ведеться слідство стосовно кількох осіб, однак невідомо розслідується їх причетність до доставки речовини "Новачок", яким отруїли Скрипалів, або ж до чогось іншого, пов'язаного з атакою.

Відео дня

Читайте такожОтруєння Скрипалів: за кілька днів до інциденту Юлія отримала доступ до "секретного рахунку" в банку - ЗМІ
Співробітники по боротьбі з тероризмом раніше уникали згадки будь-яких підозрюваних у зв'язку з отруєнням. Той факт, що підозрюваний не може бути негайно ідентифікований, вказує на можливість доставки нервово-паралітичного агента "Новачок" поштою або у валізі Юлії Скрипаль.

Але тепер з'явилися розвідники, які вважають, що причетні до отруєння, можливо, втікли назад до Москви протягом декількох годин після доставки смертоносного агента. Джерела в службі безпеки заявили, що обшук літака Аерофлоту, який приземлився в аеропорту Хітроу в п'ятницю - описаний Урядом як "рутинний" - був заснований на розвідці.

Читайте такожНова версія у справі Скрипаля: "Новачок" міг ховатися в гречці з лавровим листом - ЗМІ
Нагадаємо, Скрипаля і його дочку 4 березня знайшли без свідомості на лавці в парку міста Солсбері на півдні Великобританії.

На даний момент Юлія Скрипаль прийшла до тями, вона почала розмовляти, пити воду і приймати їжу. Її батько Сергій продовжує знаходиться в комі.

Ситуація навколо їх отруєння призвела до дипломатичного конфлікту між Британією і РФ. Лондон офіційно звинуватив Москву в причетності до отруєння Скрипаля, його дочки і поліцейського.

Підставою для звинувачень стали, як заявляє офіційний Лондон, сліди речовини «Новачок» російського виробництва.