Східна Гута / REUTERS

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей переконана, що винні у застосуванні хімічної зброї в сирійському місті Дума повинні "понести відповідальність".

Як передає Радіо Свобода, так вона відповіла на питання журналістів про те, чи готовий Лондон взяти участь в ударах по Сирії, якщо союзники Британії вирішать їх здійснювати.

Читайте такожОтруєння Скрипаля: Рада ЄС 16 квітня окремо обговорить питання Росії

Відео дня

Мей підкреслила, що Британія координує свої дії зі Сполученими Штатами і Францією. Три країни разом роблять зусилля для того, щоб з'ясувати подробиці інциденту в Сирії. Лідери Франції і США раніше заявляли, що, якщо причетність сирійського режиму до хімічної атаки підтвердиться, відповідь буде жорсткою.

За повідомленнями з регіону, сирійські збройні сили, а також загони іранського Корпусу вартових ісламської революції в Сирії приведені в режим підвищеної боєготовності в очікуванні можливих ракетних ударів США.

Країни Заходу покладають відповідальність за ймовірну хімічну атаку в місті Дума, при якій загинули мирні жителі, на режим сирійського президента Башара Асада. Сирійська влада і Росія заперечують, що хіматака мала місце. Дамаск і Москва заявляють, що готові допустити в Думу експертів Організації щодо заборони хімічної зброї.

Рада Безпеки ООН у вівторок, як очікується, продовжить обговорення ситуації в Сирії. США внесли проект резолюції про розслідування того, що сталося в Думі. Росія готує свій проект.