Дональд Трамп / REUTERS

Президента США Дональда Трампа номінували на Нобелівську премію миру за зусилля, спрямовані на вирішення корейського питання. Лист-звернення до комітету премії підписали 18 конгресменів-республіканців за ініціативи Люка Мессера.

Читайте такожКолишній лікар Трампа заявив, що писав довідку про його здоров'я під диктовку

"Ми, члени Конгресу США, що підписалися нижче, з повагою номінуємо президента Дональда Трампа на отримання Нобелівської премії миру в 2019 році, визнаючи його зусилля щодо припинення Корейської війни, денуклеаризації Корейського півострова, а також привнесення миру в регіон", - йдеться в документі.

Відео дня

"Зрештою, Обама отримав її [премію] здебільшого за ефектну кампанію на посту президента. Трамп зробив великі кроки до досягнення миру", - заявив Мессер Fox News.

Барак Обама став лауреатом Нобелівської премії миру за 2009 рік. Нагорода була присуджена йому з формулюванням "за величезні зусилля зі зміцнення міжнародної дипломатії і співпраці між народами".

Як повідомляв УНІАН, за даними джерел CNN, Кім Чен Ин погодився зустрітися з Трампом на кордоні двох Корей. Зустріч, імовірно, відбудеться наприкінці травня.