ЗРГК перекинувся з невідомих причин / Фото twitter.com/QalaatAlMudiq

Поблизу нафтопереробного заводу в Сирії перекинувся російський самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир-С1". У результаті інциденту комплекс вартістю понад 10 мільйонів доларів отримав значні пошкодження.

Читайте такожІзраїль пригрозив знищити російські ЗРК С-300 у Сирії в разі конфронтації

Про це повідомляють волонтери міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm, передає ТСН. Фотографії перевернутого "Панцира" опублікував в Twitter військовий аналітик Qalaat Al Mudiq. За його даними, це сталося 3 травня недалеко від нафтопереробного заводу в сирійському місті Баніяс. Чому перевернувся ЗРГК, невідомо. 

Відео дня

Волонтери InformNapalm вивчили фотографії і підтвердили, що на них дійсно "Панцир-С1". Через падіння у комплексу, ймовірно, зламані механізми кріплення і пусковий механізм, а одна з його ракет, схоже, злетів з кріплень.

"Відзначимо, що ціна одного ЗРПК Панцир-С1 при експортних поставках складає від 13 до 14 мільйонів доларів США. І навіть тимчасова втрата такої бойової одиниці, досить чутлива для російської угруповання в Сирії", - заявляють волонтери.

Як повідомляв УНІАН, у той же день у Сирії розбився російський винищувач Су-30СМ.