Ілюстрація / REUTERS

Американські військові провели попередні обговорення щодо розгортання потужної системи протиракетної оборони в Німеччині для посилення європейської оборони.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Пропозиція встановити систему протиракетної оборони США THAAD в Європі почала обговорюватись після виходу США з ядерної угоди з Іраном. У той час як Європа і Сполучені Штати перебувають в протиріччі щодо долі угоди, вони поділяють стурбованість з приводу триваючої розробки Іраном балістичних ракет.

Відео дня

Іранські ракети "Шахаб-3" вже можуть вражати цілі на відстані 2000 км, чого достатньо, щоб досягти Південної Європи, а іранська Революційна Гвардія заявила, що збільшить їхню дальність, якщо їй загрожуватиме небезпека, оскільки дальність обмежена стратегічною доктриною, а не технологічними обмеженнями.

Читайте такожПрезиденти країн Балтії проситимуть Трампа посилити захист від Росії

Як повідомляє видання, високопоставлений німецький військовий чиновник вказав на необхідність встановити більше радарів по всій Європі, щоб краще відстежувати потенційні загрози, а також перехоплювати сигнали, якщо це необхідно. У Міністерстві оборони США заявили, що рішення про такі дії наразі прийняті не були.

"У даний час немає планів з розміщення THAAD у Німеччині. Ми не обговорюємо потенційне майбутнє військове планування, оскільки ми не хотіли б сигналізувати про наш намір потенційним супротивникам. Німеччина залишається в числі наших найближчих партнерів і сильних союзників", - заявив офіційний представник Пентагону Ерік Пахон.

Розгортання ще одної оборонної системи ПРО США в Європі може заспокоїти союзників НАТО у Південній Європі, які вже перебувають в зоні ураження ракет Ірану, сказав один військовий чиновник з цього регіону.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство оборони Польщі пропонує Сполученим Штатам розмістити на території країни на постійній основі бронетанкову дивізію, на створення американської військової бази країна готова виділити 1,5-2 мільярдів доларів.