Ілюстрація REUTERS

Група британських парламентарів закликала Міністерство внутрішніх справ втрутитися в ситуацію з використанням Москвою Інтерполу для переслідування помітного критика Путіна Білла Браудера.

Читайте такожЕкс-шпигун КДБ назвавши імена зі списку жертв Кремля", куди він потрапив разом зі Скрипалем

Як повідомляє The Telegraph, міжпартійна група, в яку входить також глава парламентського комітету з міжнародних справ Том Тугендет, написала листа міністру закордонних справ Саджиду Джавіду, в якому закликає його затребувати припинення доступу Росії до міжнародних баз даних.

Відео дня

На думку парламентарів, Росія продовжує зловживати можливостями Інтерполу. РФ раніше неодноразово намагалася домогтися затримання громадянина Великобританії Білла Браудера.

Браудер – фінансист, засновник інвестфонду Hermitage Capital Management і критик Путіна, який протягом кількох років активно сприяв прийняттю «закону Магнітського».

У РФ Браудера заочно засуджено за несплату податків, хоча сам він заявляє, що його справу сфабриковано. 30 травня бізнесмен повідомив, що був заарештований поліцією Іспанії за російським запитом. Його ознайомили з його правами, після чого практично одразу відпустили.