Ілюстрація / REUTERS

Лідери країн "Великої сімки", які зустрічаються в ці вихідні в канадському Квебеку, погодили створення так званого "підрозділу швидкого реагування" для боротьби з ворожими діями інших держав, таких як кібератаки або отруєння.

Як повідомляє The Guardian, ініціатором створення групи виступила прем'єр Великобританії Тереза Мей, яка висловила незгоду з пропозицією президента США Дональда Трампа  повернутися до формату G8, що передбачає участь Росії в саміті.

За твердженням Мей, її позиція щодо Москви полягає в тому, щоб «мати справи з Росією, але остерігатися».

Відео дня

Читайте такожТрамп "ставитися до союзників із презирством": Маккейн розкритикував ідею повернення Росії до G8

"Ми повинні нагадати собі, чому "вісімка" стала "сімкою" - це тому, що Росія незаконно анексувала Крим. Ми бачили злочинну діяльність Росії різними способами, включаючи на вулицях Солсбері у Великобританії", - сказала Мей.

Одна з цілей ініціативи описана як «поліпшення розуміння політики країн-партнерів та порогових значень для прийняття відповідних заходів на загрози». Для цього пропонується розширити обсяги обміну інформацією про потенційні загрози та методи боротьби з ними.

«Ми стаємо організованими, і ... ми зробимо скоординовані дії проти тих, хто прагне порушити правила, які встановлюють міжнародну систему», — сказала Мей.

Раніше повідомлялося, що лідери країн G7 планують спільно протистояти зовнішнім втручанням у вибори.