/ фото Pavlo Klimkin

Керівники "Великої сімки" планують обмінюватися інформацією між собою і працювати з постачальниками інтернет-послуг та соціальними мережами, щоб запобігти іноземні втручання у вибори в їхніх країнах.

Такий проект документа повинен бути прийнятий на саміті G7, пише Reuters. У проекті також говориться, що G7 - США, Канада, Японія, Великобританія, Італія, Німеччина і Франція погодилися забезпечити високу прозорість фінансування політичних партій та всієї політичної реклами, особливо під час виборчих кампаній.

Цей проект, очевидно, пов'язаний з твердженнями Сполучених Штатів і урядів деяких країн Європейського союзу про те, що Росія втручалася в їхні вибори.

Відео дня

"Іноземні суб'єкти прагнуть підірвати наші демократичні суспільства і інститути, наші виборчі процеси, наш суверенітет і нашу безпеку", - йдеться в проекті лідерів "Великої сімки".

Як повідомлялося, 27 квітня комітет з розвідки палати представників Конгресу США опублікував доповідь про втручання Росії в американські вибори 2016 року. Згідно з ним, в 2015 році Росія почала організовувати кампанію по таємному впливу, спрямовану на президентські вибори у США. Втручання російської сторони на виборах в США в 2016 році мало місце у вигляді кібератак та використання соцмереж.