Кім Чен Ин і Дональд Трамп \ REUTERS

Туристичні магазини у Північній Кореї прибрали антиамериканські сувеніри зі своїх прилавків після саміту між лідером країни Кім Чен Ином та президентом США Дональдом Трампом.

Читайте такожВашингтон висунув КНДР 47 вимог

Про це повідомляють західні туроператори, передає ТСН з посиланням на Reuters. «Вони завжди дуже популярні, не дуже гострі, і наразі всі вони були вилучені», - заявив генеральний менеджер Koryo Tours Саймон Кокерел.

Відео дня

За його словами, самі продавці навряд чи прибрали б такі популярні сувеніри, а тому, найімовірніше, це була вказівка від керівництва КНДР.

Більша частина туристів у КНДР найчастіше відвідує демілітаризовану зону між Північною та Південною Кореями і там теж прибрали антиамериканські сувеніри.

«За три дні після саміту, що відбувся в Сінгапурі, ми відправили групу до демілітаризованої зони з Пхеньяну, де ми помітили зміни у тому, що продається туристам у сувенірному магазині. Вони перенесли акцент з антиамериканізму на покращення сільського господарства, спорту та зростання місцевої економіки», - сказала менеджер туру Young Pioneer Tours Рован Беард.

Вона також розповіла, що антиамериканські плакати зникли і з сувенірних магазинів Пхеньяну. «За п’ять років роботи в Північній Кореї, я ніколи не бачила, щоб вони зникали», - підкреслила Беард.

Як повідомляв УНІАН, Дональд Трамп і Кім Чен Ин зустрілися 12 червня в Сінгапурі, де провели історичний саміт. Американський лідер назвав цю зустріч "набагато кращою, ніж хто-небудь міг очікувати". Під час зустрічі лідери підписали документ про ядерне роззброєння Північної Кореї і гарантії безпеки для азіатської країни з боку США. Після саміту президент Штатів дав прес-конференцію, де розповів подробиці розмови з Кім Чен Ином, а також про санкції, війну на Корейському півострові і багато іншого.