Ілюстрація / REUTERS

У відносинах між КНДР і Південною Кореєю знову намітилося потепління. У четвер, 14 червня, делегації двох країн уклали угоду про поновлення військової комунікації.

Як передає DW.com, це сталося вперше за 11 років.

Читайте такожПутіну передали особистий лист від Кім Чен Ина

Відео дня

Як випливає зі спільного прес-релізу двох Корей, в ході переговорів сторони обговорили демілітаризацію прикордонного села Пханмунджом на "випробувальний термін", а також припинення "ворожих дій" вздовж корейсько-корейського кордону.

Проте з деяких питань сторонам не вдалося досягти згоди. Так, делегації не змогли домовитися про встановлення каналів зв'язку між представниками військового керівництва КНДР і Південної Кореї. Крім того, переговори на рівні міністерств оборони обох країн також не були погоджені. Однак сторони домовилися надалі працювати над пошуком рішення з цих питань, говориться в спільному прес-релізі.

12 червня в Сінгапурі відбулася зустріч президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина, вони підписали документ, який зобов'язує Північну Корею до "повної денуклеаризації Корейського півострова". На прес-конференції за підсумками саміту Трамп оголосив про швидке закінчення війни в Кореї. Він повідомив, що санкції проти КНДР поки залишаться в силі, але будуть скасовані, щойно ядерна зброя "перестане бути фактором".