У Брюсселі затримали чоловіка та жінку, яких підозрюють у підготовці теракту у Франції / REUTERS

У Німеччині затримано іранського дипломата, а в Бельгії - двох бельгійських громадян іранського походження.

Їх підозрюють у підготовці нападу на учасників щорічної конференції Національної ради опору Ірану, що проходить у Парижі, передає Бі-Бі-Сі.

У заарештованих в Антверпені 38-річного Анісу С. та 33-річної Насіми Н. вилучено 500 грамів саморобної вибухівки ТАТР і детонатор. Їм пред'явлено звинувачення в підготовці умисного вбивства та терористичного акту.

Відео дня

Як повідомив федеральний прокурор Бельгії, розслідування розпочато на основі інформації бельгійських спецслужб.

Читайте такожНімців попередили про загрозу терактів із застосуванням біологічної зброї

Затриманий у Німеччині іранський дипломат працює в іранському посольстві у Відні. Бельгійська влада не повідомила яких-небудь подробиць про нього, крім того, що дипломат, як підозрюється, був у контакті з іншими заарештованими.

Посольство Ірану в Австрії відмовилося від будь-яких коментарів. Ще три підозрюваних у змові заарештовані у Франції, серед них щонайменше один іранець.

Французька влада повідомила, що ведеться розслідування їх можливих зв'язків із арештованими в Бельгії. Один із них, Мерхад А., підозрюється у злочинному зв'язку з арештованими в Бельгії.

Конференція іранської Національної ради опору відкрилася в паризькому передмісті Вільпен і привернула тисячі учасників. На ній були присутні кілька європейських і арабських міністрів, а також радник Дональда Трампа Руді Джуліані.

У затриманих вилучені 500 грамів саморобної вибухівки та детонатор / REUTERS

Національна рада опору Ірану (NCRI), заснована в 1981 році у Франції, є одним із двох парламентів у вигнанні іранського опору і об'єднує п'ять іранських опозиційних політичних організацій.

Раніше повідомлялося, що в офіс найбільшої нідерландської газети De Telegraaf в'їхав фургон і загорівся, правоохоронці заявили про цілеспрямоване наїзді.