Иллюстрация REUTERS

Бізнесмен Аррон Бенкс, який був найбільшим донором кампанії за вихід Британії з ЄС, зустрічався з послом Росії Алєксандром Яковенком не менше 11 разів. 

Читайте такожУ Британії розслідують зв'язки «спонсора Brexit» із Росією

Про це пише The Guardian.

Відео дня

Зустрічі відбулися перед референдумом щодо Brexit та протягом двох місяців після нього, йдеться у матеріалі. Зазначається, що посольство РФ пропонувало ще чотири зустрічі, але невідомо, чи вони відбулися, передає "Європейська правда".

За даними ЗМІ, правоохоронці отримали інформацію з витоків електронних листів Бенкса, в яких йшлося про його раніше невідомі зустрічі з послом РФ в Лондоні Алєксандром Яковенком.

Листи говорять про те, що Бенксу під час кампанії за Brexit нібито запропонували три угоди, пов'язані з російським бізнесом.

В останні роки Бенкс запевняв, що зустріч з послом була лише одна, "під час ланчу з випивкою", однак згодом визнав чотири зустрічі. Бенкс ніяк не прокоментував дані про 11 зустрічей.

Раніше Бенкс також визнав, що передав послу РФ у Лондоні телефонний номер команди Дональда Трампа після його перемоги на виборах у США.