У довоєнний час Гогланд був популярним фінським курортом / Скріншот карти Google

Спецназівці Західного військового округу РФ днями десантувалися на острів Гогланд у Фінській затоці. Місце для тренування російських військових вибрали в ста кілометрах від Гельсінкі, де 16 липня відбудеться зустріч президентів США і РФ - Дональда Трампа і Володимира Путіна.

Читайте також"Мільярди доларів сплачуються Росії, від якої ми вас захищаємо": Трамп розкритикував Німеччину перед самітом НАТО

Як повідомляє Фонтанка, спецназівці покинули борт вертольота Мі-8АМТШ на висоті 2500 метрів в трьох кілометрах від острова Гогланд. Після приземлення вони рушили вглиб острова, виконали завдання по знищенню тренувальних об'єктів, облаштували майданчик для посадки вертольота, і потім їх забрали звідти.

Відео дня

Фінський активіст Акі Хайкінен, який моніторить російські навчання, повідомив про висадку на Гогланд у Twitter. Він нагадав, що цей острів дістався Росії в 1944 році.

У довоєнний час Гогланд був популярним фінським курортом. Будучи російською територією, він входить у прикордонну зони, і потрапити туди можна, лише одержавши дозвіл. За даними російських ЗМІ, нещодавно петербурзькі підприємці виступили з ініціативою знову зробити острів туристичним центром.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Трамп прибув на саміт НАТО в Брюсселі.