Курт Волкер / REUTERS

Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер наголошує, що санкційний тиск посилює позицію США на переговорах з Російською Федерацією.

Про це дипломат сказав в ефірі телеканалу "Прямий". За його словами, запроваджені проти РФ санкції мають певний ефект.

"Вони ще не змінили фундаментальну політику Росії щодо Криму або Донбасу, але я знаю, що вони створюють тиск, і є побажання з російської сторони, щоб якимось чином ці санкції зняли. Отже, ми бачимо, що той тиск, який створюється, він посилює нашу позицію на переговорах", - наголосив Волкер.

Відео дня

Також він зазначив, якщо Росія буде згодна на втілення положень Мінських угод, то лише тоді можна говорити про їх скасування.

Читайте такожВолкер пояснив, навіщо Трамп хоче зустрітися з Путіним у Вашингтоні восени

"Але в іншому разі ці санкції будуть лише посилюватися. У нас зараз є багато пакетів санкцій проти Росії, пов'язаних з отруєнням Скрипалів, з ситуацією в Україні, з порушеннями прав людини, і ми просто хочемо показати Росії, що така ситуація не може тривати. Ми хочемо, щоб Росія виступила з пропозиціями до покращення ситуації і досягнення миру, а до того ми крок за кроком будемо запроваджувати подальші санкції, поки Росія не почне співпрацювати для знаходження рішення", - підкреслив спецпредставник США.

Як повідомляв УНІАН, 9 серпня Держдепартамент США анонсував введення санкцій проти РФ через отруєння екс-полковника російської розвідки Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському місті Солсбері. Санкції мають набути чинності, орієнтовно, 22 серпня.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про категоричне неприйняття введення санкцій США проти РФ через отруєння Скрипалів.