Подробиці загибелі призначеного рік тому віце-президента не повідомляються / Фото УНІАН

Бруно Чарльз де Куман, призначений у червні 2017 року віце-президентом з досліджень і розробок у НЛМК, загинув у Москві при загадкових обставинах.

Про це інформує РБК з посиланням на повідомлення компанії. "З великим жалем підтверджуємо, що сьогодні в Москві трагічно загинув віце-президент з досліджень і розробок Групи НЛМК Бруно Чарльз Де Куман. Ми шоковані подією і співчуваємо рідним і близьким Бруно", - йдеться в повідомленні. Компанія не коментує подробиці трагедії до з'ясування всіх обставин.

Читайте такожFinancial Times: Чечня і Росія знову можуть скотитися до війни після Путіна

Відео дня

Група НЛМК - міжнародна сталеливарна компанія з активами в Росії, США і країнах Європи. Компанія складається з трьох дивізіонів: НЛМК-Росія, НЛМК-Європа і НЛМК-США.

Посада віце-президента з дослідження та розробки була введена в НЛМК минулого року, і де Куман став першим, хто зайняв цей пост.

НЛМК - один із найбільших у Росії виробників сталі. У списку Forbes найбільших російських приватних компаній вона займає 12 місце. Групою володіє бізнесмен Володимир Лісін, який за версією того ж Forbes займає 57 місце у списку найбагатших людей у ​​світі.

Відомо, що статки Лісіна упали на 4% (832 мільйони доларів) після того, як на початку серпня асистент президента Андрій Білоусов запропонував Володимиру Путіну вилучити надприбуток у металургійних компаній.

У листі, направленому Білоусовим Путіну, указують 14 компаній, в тому числі і НЛМК. Уряд відкинув цю ідею, але акції компаній пішли різко униз. Сам Лісін різко розкритикував пропозицію Білоусова.

Британська газета Times присвячує смерті Бруно Чарльза де Кумана цілу сторінку. Здебільшого у статті розповідається про його босса - Лісіна, про його шляхи у великому бізнесі, замках у Великобританії та про взаємини з Кремлем.

Попри відсутність ознак насильницької смерті, пише Times, падіння з вікон у російському суспільстві завжди сприймається з підозрою.

Газета нагадує, що в останні кілька років неочікувано впали з великої висоти та загибли російський опозиціонер (активіст руху "Солідарність" Олексій Строганов), генерал МВД (Борис Колєсніков, який випав із вікна під час допиту в СКР) і два журналіста.

Джерела, близькі до слідства, говорять, що версію про вбивство не розглядають, але офіційної заяви на цей рахунок СКР поки що не зробив.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Москві горіла будівля Центробанку Росії.