Иллюстративная фотография / Инстаграм Кадырова

Влади відбудували Будинок друку в Грозному, зруйнований в ході зіткнення силовиків глави Чечні Рамзана Кадирова та прихильників незалежності Чечні, передає російське агентство РИА Новости.

Виступаючи на церемонії відкриття Будинку друку, Кадиров побажав, щоб більше не довелося його відновлювати.

Читайте такожУ Чечні знесли вже 15 будинків родичів ополченців - правозахисники

Відео дня

"Ми не дозволимо нікому жартувати, порушувати закони та Конституцію країни. Будівлю ми відновимо, але я бажаю всім, щоб більше нам не довелося це робити, - зазначив Кадиров. - Ці шайтани, які здійснили це зло, залишили сиротами 22 дітей, зруйнували школу і Будинок друку. Це послідки суспільства. Я не вірю, що чеченець та мусульманин міг таке зробити", - підкреслив Кадиров.

Як повідомляв УНІАН, за даними російських ЗМІ, вночі 4 грудня ополченці напали на пост ДПС у Грозному. За даними МВС Чечні, на місці загинули троє співробітників патрульної служби. Потім прихильники незалежності Чечні перемістилися до Будинку друку, де розміщуються республіканські газети, інтернет-видання та представництва федеральних ЗМІ.

Читайте такожКадиров заявив, що проситиме Путіна відправити його добровольцем на Донбас

На ранок загинуло не менше шести осіб, кілька людей були поранені. У центрі міста було введено режим так званої "контртерористичної операції". Пізніше Національний антитерористичний комітет РФ заявив про знищення ополченців у Будинку друку. Фото з місця подій свідчать, що Будинок друку в результаті боїв повністю згорів, у Грозний введено військову техніку.

Надалі Кадиров почав зносити будинки родичів ополченців, і на тлі цих подій отримав медаль "За заслуги у забезпеченні національної безпеки".