Руслан Боширов / REUTERS

Справжнє ім'я Руслана Боширова, який є підозрюваним у справі про отруєння Сергія і Юлії Скрипалів, - Анатолій Чепіга.

Про це стало відомо в результаті спільного розслідування The Insider і Bellingcat.

Повідомляється, що Чепіга закінчив Далекосхідне вище загальновійськове командне училище (ДВЗКУ), після чого служив у 14 бригаді спецназу ГРУ. Він брав участь у Чеченській війні і отримав звання "Героя Росії".

Відео дня

Читайте такожУ Боширова, Петрова та інших працівників ГРУ майже збігаються номери закордонних паспортів - The Insider

Звання було вручено, зокрема, за участь у "миротворчої місії".

"Під "миротворчою місією" мається на увазі, судячи з усього, вторгнення в Україну (військова операція Росії в Сирії тоді ще не почалася) — і дійсно, підрозділ Чепіги було помічено поруч із кордоном України у кінці 2014 року", - йдеться в повідомленні.

The Insider і Bellingcat шукали Боширова серед випускників військових училищ, де співробітників ГРУ готують для операцій за кордоном і інтенсивно навчають іноземної мови. Одним з таких училищ є ДВЗКУ.

На одному з фото випускників журналісти знайшли чоловіка схожого на Боширова і почали перевіряти цю версію. У підсумку, розслідувачі виявили в системі "Російський паспорт" виписку за 2014 рік, що підтверджує їхню гіпотезу.

Справжнє ім'я Руслана Боширова - Анатолій Чепіга / фото theins.ru

Як повідомляв УНІАН, 5 вересня британська поліція повідомила, що підозрює в отруєнні Скрипалів громадян РФ Олександра Петрова та Руслана Боширова.