Ілюстрація / REUTERS

Російській Федерації у найближчі 10 років загрожує розпад на кілька держав, проте президент РФ Володимир Путін буде до останнього зберігати свою посаду.

Такий прогноз озвучив засновник Міжнародної антипутінської коаліції "Стоп фашизм у Росії", колишній радянський дисидент Герман Обухов, коментуючи можливість відходу Путіна від влади, передає «Обозреватель».

Читайте такожWall Street Journal: Духовний імперіалізм Кремля щодо України поглиблює ізоляцію Росії

Відео дня

"Сьогодні Путіну просто не дадуть піти, як не давали Брежнєву за радянських часів. Моя думка, що він може нікуди не піти й залишитися президентом неіснуючої Росії. Росія розпадеться на кілька держав рано чи пізно", — заявив Обухов.

"До речі, ЦРУ спрогнозувало розвал Росії протягом 10 років. Це було опубліковано людьми, які працювали в ЦРУ на хороших посадах. Можна вірити цьому, можна ні, тому що багато прогнозів ЦРУ збувалися", — зазначив він.

На думку дисидента, після розпаду на місці РФ "може бути і 3-4 держави, може бути й 10".

Обухов також зазначив, що в разі розпаду Росії на її колишніх територіях навряд чи спалахнуть великі війни.

"З моєї точки зору, я не бачу передумов для якихось бунтів або воєн між цими територіями. У тих глав нових держав, яких обере народ, буде єдиний шлях — продати боєголовки Сполученим Штатам за добрі гроші", — заявив він.