Місце отруєння екс-агента ГРУ Скрипаля / REUTERS

Велика Британія виступила в Організації із заборони хімічної зброї за внесення доповнення до Конвенції, яке стосувалося б нервово-паралітичної речовини "Новічок".

Про це пише постійне представництво Великої Британії при ОЗХЗ у Twitter.

"Сьогодні Велика Британія підтримала ініціативу в ОЗХЗ стосовно оновлення доповнення до Конвенції про хімічну зброю, аби спеціально включити нервово-паралітичну речовину "Новічок". Це допоможе зміцнити міжнародну архітектуру (безпеки - ред), що забороняє використання хімічної зброї після атаки в Солсбері", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

9 жовтня у Гаазі відкрилася 89-а сесія Виконавчої ради ОЗХЗ, на якій обговорюються питання, пов'язані з фінансуванням процесу передачі техсекретаріату ОЗХЗ права визначати винних у застосуванні хімічної зброї.

Читайте такожЛондон пригрозив Росії "високою ціною" за хімзброю та пообіцяв "прикрити мережу ГРУ"

Раніше Нідерланди проінформували про квітневу спробу російської кібератаки проти Організації із заборони хімічної зброї, якій вдалося запобігти спільними зусиллями розвідки Британії і Нідерландів.

5 березня колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені непритомними в Солсбері і потрапили до лікарні з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервовий реагент "Новічок" російського походження.

В Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Британії правильно ідентифікувала речовину, якою було отруєно Скрипаля і його дочку Юлію, і підтвердили російське походження "Новічка".

У справі отруєння Скрипалів може з'явитися третій підозрюваний.