REUTERS

У британському Манчестері відкриється перша школа для ЛГБТ-дітей. Планується, що це відбудеться до 2018 року. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на Metro. Ініціатором відкриття спеціалізованого навчального закладу виступила організація LGBT Youth North West, яка займається захистом прав сексуальних меншин.

Планується, що школу відкриють в рамках державної программы The specialist schools. При цьому частину фінансування - 16 тисяч фунтів (близько 24 тисяч доларів) на рік - візьме на себе LGBT Youth North West. На опрацювання проекту організація вже отримала від влади міста грант у розмірі 63 тисяч фунтів (близько 96 тисяч доларів).

Всього у навчальному закладі буде 60 місць. Незважаючи на те, що наголос при наборі учнів буде робитися на дітей з ЛГБТ-спільноти, школа виділятиме місця і для тих дітей, які не вписуються в колективи інших навчальних закладів з інших причин.

Відео дня

Читайте такожУ Росії трансвеститам і фетишистам заборонили водити автомобілі

Директор зі стратегічного розвитку LGBT Youth North West Амелія Лі (Amelia Lee) заявила, що такі навчальні заклади необхідні, тому що, незважаючи на всі закони, які захищають геїв від знущань, у звичайних школах як і раніше зустрічаються випадки залякування і утисків по відношенню до ЛГБТ-дітій.

Представники міської ради Манчестера заявили, що підтримують починання LGBT Youth North West.