Лукашенко попередив росіян про стійкість Білорусі / REUTERS

Білороусь підтримує інтеграційний проект з РФ, однак спроби тиснути на Мінськ будуть марними. Так президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував слова російського прем'єра Дмитра Медведєва про «більш поглиблену інтеграцію з Росією».

Про це повідомляє TUT.BY, посилаючись на трансляцію російського пропагандистського агентства «Sputnik Білорусь».

Читайте такожЕксперт розповів, за яких умов Путін може піти на "жорстке придушення" проявів самостійності Білорусі

Відео дня

Лукашенко пояснив, що зараз процес інтеграції стоїть на місці, і вказав на необхідність виконувати Договір про створення Союзної держави, крок за кроком рухаючись по виконанню угод про інтеграцію.

Президент Білорусі запевнив, що Росія залишається стратегічним партнером і союзником Білорусі.

«Шантажувати нас, намагатися нахиляти, стати коліном на груди марно. Ми повинні йти до інтеграції в ім'я єднання наших народів. Не можу піти на закулісні махінації, все має бути чесно і відкрито. Вчора ввечері отримав інформацію, що уряд Росії розуміє, що треба йти крок за кроком в питаннях інтеграції. Ми готові від завтрашнього дня починати цю роботу з інтеграції, про яку Білорусь говорить вже не перший рік», — заявив Лукашенко.

Зазначається, що 13 грудня під час виступу на союзному Радміні в Бресті прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що Росія готова і далі просуватися по шляху будівництва Союзної держави в порядку, який передбачений договором про створення Союзної держави від 8 грудня 1999 року.

Згідно з ним, у країн має бути єдина валюта, єдиний суд, єдина митниця. Договір також передбачав подальші кроки в інтеграції — принаймні шлях до єдиного парламенту і єдиного президента.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що йому довелося вибачатися перед російським президентом Володимиром Путіним за суперечку про ціни на газ, який розгорнувся в четвер, 6 грудня, на саміті Євразійського економічного союзу в Санкт-Петербурзі.