Експерт розповів про ядерні можливості Кремля / фото defence.ru

Ядерна війна між США та РФ малоймовірна через технічну слабкість Москви, вважає політичний аналітик, екс-народний депутат України Тарас Чорновіл.

Читайте такожDefense News: Німеччина хоче створити зброю для перехоплення «Іскандерів» Росії

Таку думку він висловив під час чату на «Главреді». В той же час аналітик підкреслив, що мовчання Обами, а потім і Трампа підбиває Путіна.

Відео дня

"Путін кожну свою вилазку, яка сходить з рук, сприймає як слабкість західного світу і заохочення до нагнітання напруги. Москва вже дуже давно не виконує умови договору. Безконтрольно створювала ракетні носії, оснащувала їх ядерними боєголовками, нашпигувала ракетами Калінінградську область, а зараз порушує договір про нерозповсюдження ядерної зброї, завозячи носії і, очевидно, боєголовки до окупованого Криму. Це критична загроза для Європи, європейського командування НАТО та геополітичних інтересів США. Звичайно, загроза наростає і для України", - зазначив Чорновіл.

За словами політолога, раніше в Росії був більш сприятливий економічний клімат, що дозволяло Кремлю таємно нарощувати озброєння.

"Лафа закінчилася, і якраз тепер США демонструють готовність відновити гонку озброєнь. У США фінансово-економічний жирок є, а в "путістані" - тільки шкіра та кістки", - зазначив експерт.

Чорновіл додав, що ситуація нагадує аналогічну у часи Холодної війни, коли Рейган підштовхнув до розпаду СРСР.

"З однією різницею: радянські і американські ракети могли взаємно знищити обидві наддержави. А зараз всі американські ракети можуть долетіти до Раші, а російські загрожують тільки Європі", - він.

Політолог підкреслив, що зараз відсутній паритет ядерних озброєнь, тому розпочати ядерну війну "може лише самогубець".

Нагадаємо, в жовтні президент РФ Володимир Путін пообіцяв росіянам, що в разі ядерної війни вони потраплять в рай як мученики, а решта «здохне».