REUTERS

Про це він заявив в інтерв'ю французькому виданню L'Humanité, передає "ЄвроПравда". "Я виступаю за ідею федеративної України. Я не розумію країни Західної Європи, коли вони кажуть, що федеративна система не є хорошим рішенням для України через росіян. Ми знаємо приклад Федеративної Республіки Німеччини, і автономних областей в Іспанії", - зазначив він.

Читайте такожМіністр фінансів Греції спростовує інформацію про плани накласти вето на санкції проти Росії

За словами голови МЗС, можливе тільки політичне рішення конфлікту на сході України. "Зброя не буде працювати. Війна ніколи не буває хорошим рішенням",- заявив Нікос Котзіас.

Відео дня

Окрім цього, міністр заявив, що Греція - європейська країна і "має право висловлювати свою думку та інтереси з усіх питань, включаючи політику щодо Росії".

"Ми не приймаємо ситуації, коли політика Європи щодо РФ буде вирішуватися за межами інститутів ЄС", - підкреслив Нікос Котзіас.

"Ми не хочемо, щоб ЄС будував свою політику, грунтуючись на інтересах тих країн, які мають емоційні історичні відносини з Росією", - додав міністр. "Але ми не закриваємо очі на дестабілізацію на кордоні Росії і України. ЄС повинен придумати нову стратегію", - переконаний він.