Трамп прибув зі своєю дружиною / фото twitter.com/PressSec

Президент США Дональд Трамп вперше прибув з візитом до Іраку.

За даними ABC News, президентський літак приземлився на авіабазі на захід від Багдада пізно ввечері 26 грудня, передає Радіо Свобода.

Читайте такожМіноборони ФРН розкритикувало рішення Трампа щодо Сирії: "ІД" ще не повністю розгромлена

Відео дня

Як зазначають американські ЗМІ, візит глави Білого дому не був анонсований і виявився сюрпризом для американських солдатів.

Офіційний представник Білого дому Сара Сандерс уточнила, що Трамп і його дружина Меланія хотіли подякувати військовим за службу і привітати їх з Різдвом.

Виступаючи перед військовослужбовцями, Трамп заявив, що у нього немає планів скорочувати військовий контингент в Іраку, передає телеканал FoxNews.

На території Іраку знаходяться кілька військових баз США. Чисельність військового контингенту може перевищувати п'ять тисяч осіб.

19 грудня президент США оголосив про виведення американських військових з Сирії протягом найближчих двох місяців. Цей крок викликав критику як з боку союзників США, так і в Конгресі. Міністр оборони Джеймс Меттіс подав у відставку. Крім того, Трамп планує скорочення військовослужбовців в Афганістані з 14 до семи тисяч осіб.