Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп записав відеозвернення, в якому знову повторив свою заяву про те, що перемога над терористичним угрупуванням Ісламська держава здобута, тому американським військовим треба повернутися додому.

Відповідне відео він розмістив на своїй сторінці в Twitter, передає НВ.

Читайте такожУ Пентагоні намагалися відговорити Трампа від виведення військ із Сирії - ЗМІ

Відео дня

"Ми довго воювали в Сирії. Я президент вже майже два роки, і ми по-справжньому підняли рівень бойових дій, і ми перемогли ІД. Ми їх побили, побили дуже сильно, забрали назад територію, і прийшов час нашим військам повернутися додому", - сказав Трамп.

У своєму зверненні американський президент підкреслив, що був дуже засмучений, коли доводилося повідомляти сім'ям і близьким військовослужбовців, про те, що вони були вбиті під час військових дій.

"Ви побачите скоро американських героїв", - сказав Трамп, підкресливши, що американські військові - "великі герої усього світу, тому що вони боролися з ІД, яке шкодить всьому світу".

Як повідомляв УНІАН, раніше президент США Дональд Трамп віддав наказ повністю вивести війська США з Сирії. «Ми перемогли ІДІЛ в Сирії. А це була єдина причина присутності там під час президенства Трампа», - написав Трамп.