Путін і Трамп / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін у новорічному листі президентові США Дональду Трампу написав, що Москва готова до діалогу.

Про це повідомляє Reuters.

У листі президент Російської Федерації зазначив, що відносини з США є невід'ємним фактором забезпечення стратегічної стабільності і міжнародної безпеки.

Відео дня

Читайте також"Суперелітна для дерунів": Лукашенко подарував Путіну чотири мішки картоплі (відео)

"Росія відкрита для діалогу з США за найширшим порядком денним", - йдеться в повідомленні.

Також одним з ключових питань, які хотіла б обговорити Росія зі Сполученими Штатами, є плани Вашингтона вийти з договору про контроль над ядерною зброєю часів холодної війни, передає агентство.

В окремому листі президенту Сирії Башару Асаду Путін пообіцяв продовжити надання «допомоги» сирійському уряду і народу у «боротьбі з тероризмом, а також у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності».

Читайте такожThe Times: У 2019 році Путіну буде гостро потрібен мир з Україною

Путін також направив новорічні привітання іншим світовим лідерам, зокрема прем'єр-міністрам Великобританії Терезі Мей і Японії Сіндзо Абе, а також президенту Китаю Сі Цзіньпіну. Зокрема, Путін побажав «благополуччя і процвітання британському народу».

Як повідомляв УНІАН, 29 листопада Трамп заявив, що вирішив скасувати зустріч з Путіним в рамках саміту "Великої двадцятки", тому що Росія не повернула Україні моряків і кораблі, захоплені 25 листопада в Керченській протоці. Президент США підкреслив, що очікує врегулювання ситуації навколо полонених українських моряків.

Пізніше держсекретар США Майк Помпео заявив, що визначення дати зустрічі президентів Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа і Російської Федерації Володимира Путіна залежить від звільнення Росією захоплених у полон 24 українських моряків і суден у Керченській протоці.